Dunia Membaca Al Quran

Dunia Membaca Al Quran
Sejak awal tahun 2000, lebih kurang 30 juta Kristian di kawasan Asia tengah dan Afrika, kini jumlah penganut Kristian telah hampir mencecah 700 juta.
.
Salah satu sebabnya adalah kerja dakwah Islam di sana masih belum cukup kuat dan hubungan dengan negara Islam masih lemah. Di sesetengah negara di dunia ini, masih ramai lagi saudara Muslim kita masih belum mempunyai Al-Quran. Mereka cuba menjadi tahfiz hanya dengan beberapa buah Al-Quran yang hanya boleh didapati di Masjid dan Sekolah. Allah, betapa sukarnya keadaan mereka untuk menjadi tahfiz.
.

.
Di beberapa desa dan kota yang kami kunjungi, Allahuakbar, mereka tidak ada Al-Quran. Mereka cuba membaca dan menghafal Al-Quran di atas pasir, kadang-kadang mereka tulis di pinggan yang mereka sebut ''luh''. Di beberapa kampung, mereka membaca dan menghafal Al-Quran yang satu-satunya salinan yang ditinggalkan oleh nenek moyang mereka. Allah.
.
DUNIA MEMBACA AL-QURAN

.
Kerana itu, kami Pemikiran Nur (Hayrat Malaysia) dengan kerjasama Yayasan Hayrat di Turkey, telah memulakan kempen "Dunia Membaca Al-Quran" dengan impian menyebarkan Al-Quran keseleruh dunia yang sangat memerlukan terutamanya kawasan pedalaman Afrika dengan komuniti minoriti Islam.
.
Matlamat Kami adalah untuk menyebarkan 1,000,000 naskhah Al-Quran kepada saudara-saudara Muslim kita disana melalui Kempen "Dunia Membaca Al-Quran" ini dengan harapan bagi melahirkan lebih ramai generasi Tahfiz Al-Quran dan menyebarkan Islam di kawasan minoriti Islam di sana
.

.
Alhamdulillah, sehingga hari ini, kami telah menghantar lebih 300 ribu Al-Quran di beberapa negara terutamanya di Afrika, Nigeria, Sudan, Nijer, Togo, Ghana, Somalia, Kenya, Bosnia, Hervegonia, Utara Macedonia dan Albania dan masih berterusan sehingga kini.
.
Namun, masih ramai lagi yang sangat memerlukan madrasah-madrasah mereka, siapa lagi jika bukan kita yang menghidupkan semula umat generasi Al-Quran melalui kempen DUNIA MEMBACA AL-QURAN ini.
.

Al-Quran yang kami sebarkan ini, adalah dengan kerjasama Turkey dan NGO Hayrat Turkey. Al-Quran ini mendapat pengesahan dan pengiktirafan Jabatan Urusan Agama Islam Turkey. Al-Quran ini juga terdapat di Malaysia dengan pengesahan KDN. Ditulis oleh Ahmed Husrev Altınbaşak, Al-Quran ini adalah Al-Quran berwarna dan senang dibaca. Al-Quran ini juga dicetak dan diedarkan di Turki, dan Universiti Azhar Mesir, yang dikenal sebagai "Resm-i Osmani", yang dapat dibaca oleh umat Islam yang tinggal di negara-negara Arab dan Afrika.
.
.

Ayuh! Bantu Mereka Walaupun Serendah RM 10

.

Anda boleh pilih ikut pakej di bawah mengikut kemampuan masing-masing:

 .

+ DUNYAQURAN 10 = RM 10

DUNYAQURAN 30 = RM 30

DUNYAQURAN 50 = RM 50

DUNYAQURAN 100 = RM 100

DUNYAQURAN 300 = RM 300

.

InsyaAllah, dengan asbab bantuan anda semua, lebih ramai generasi Tahfiz Al-Quran dan Islam dapat disebarkan ke di kawasan Afrika dan lain-lain.


Penafian: 

Bagi pembayaran mengunakan payment gateway BillPlz, selepas pembayaran di statement bank akan terpapar pembayaran kepada BILLPLZ SDN BHD. Ini merupakan rakan kerjasama pembayaran kami.

Pembayaran termasuk RM1.50 caj payment gateway BillPlz.

 Jika ada sebarang pertanyaan atau masalah untuk isi borang ini sila hubungi  +60 19-602 4342 (USTAZ RAHMAN)

20% daripada hasil kutipan akan digunakan untuk pengurusan NGO


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

PILIHAN SUMBANGAN

Pilihan Kuantiti Nilai (RM)
PAKEJ E (RM 300)
PAKEJ D (RM 100)
PAKEJ C (RM 50)
PAKEJ B (RM 30)
PAKEJ A (RM 10)
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PENYUMBANG

BUTIRAN SUMBANGAN


PENGESAHAN


Maklumat Organisasi

PEMIKIRAN NUR (HAYRAT MALAYSIA) PPM-018-10-04092012
pemikirannurmalaysia@gmail.com
+601128693830
Assalamualaikum